Lakmuso juostelės PH rūgštingumui nustatyti, 80vnt.

Prekyboje turime

Aprašymas

Lakmuso juostelės PH rūgštingumui nustatyti, 80vnt.

Lakmuso juostelės, padedančios lengvai nustatyti dirvožemio rūgštingumą. Šią procedūrą atlikti tikrai verta, nes skirtingi augalai mėgsta skirtingą dirvos pH, tad laiku ištirta dirva ir teisingai pasirinkti augalai neabejotinai pagausins jūsų derlių!

Viename pakelyje – net 80 vienetų lakmuso juostelių.

Dirvožemio rūgštingumą apibūdina jo pH (nuo 1 iki 14 skalė): pH 1-6 žymi rūgščią, pH 8-14 šarminę terpes, o pH 7 laikomas neutraliu.

 

Augalai mėgstantys rūgštų dirvožemį:

pH 3,5 – 4,5 – bruknės, šilauogės

pH 4 – 6,5 – kanadinės cūgos, kalninės pušys, vakarinės tujos, karpotieji beržai, mahonijos, putinai, sidabrakrūmiai.

pH 4 – 4,5 – rododendrai, viksvuolės, viržiai, azalijos, erikos, hortenzijos, orchidėjos, margeniai.

pH 4,5 – 5,5 – mirtos, paparčiai, ciklamenai, raktažolės, bromeliniai augalai, kamelija, fuksija, anturiai, paparčiai.

pH 5 – 6 – lelijos, kalatėjos

pH 5 – 7 –vilkdalgiai

pH 5,5 – 6 – stevija

pH 5,5 – 6,5 – pakalnutės, dauguma kambarinių gėlių: ciklamenai, pelargonijos, galenis, smidras, begonija, kalceoliarija, raktažolė, tradeskantė, fikusas

pH 6 – eleborai

pH 6 – 6,5 – meileniai

pH 6 – 7 – narcizai, pelėžirniai, kalijos, žioveiniai.

pH 6,5 – 7 – vaškuolės, klivijos, chlorofitai, aspidistros.

pH 6,5 – 7,5 – gerberos, gvaizdūnės, hiacintai, leukonijos, rožės, skaistažiedės, tulpės, žilės, petunijos.

pH 6 – 8 – ratiliai, kardeliai

pH 7 – bijūnai, pentiniai

pH 7 – 7,5 – jurginai

pH 7 – 9 – eglės, kadagiai, baltalksniai, bukai, gudobelės, klevai, kukmedžiai, alyvos, eglūnai, forsitijos, jazminai, kauleniai, lanksvos, ligustrai, sausmedžiai, sedulos, žagreniai, žilakrūmiai.

 

Daržovės geriausiai auga, kai pH 6 – 7.

Įvairios daržovės pagal rūgštingumą:

pH 5 – 6 – rūgštynės

pH 5,5 – 6,5 – bulvės

pH 5,5 – 7 – morkos, petražolės, salierai, ridikėliai

pH 6 – 6,5 – salotos, špinatai, krienai, kopūstai

pH 6 – 7 – kukurūzai, pupelės, česnakai, krapai

pH 6,2 – 7,5 – burokėliai, kopūstai, žirniai

pH 6,3 – 6,7 – pomidorai, paprika, baklažanai

pH 6,4 – 7 – agurkai, patisonai, melionai, brokoliai

pH 6,5 – 7,5 – kopūstas Pekino

pH 6,5 – porai

pH 6,4 – 7,9 – svogūnai.

 

Naudojimas:

Dirvožemio rūgštingumui (pH) nustatyti pasemkite 10 – 20 g dirvožemio (Iš kelių centimetrų gylio) ir suberkite į 100 – 200 ml talpos indą, pripilkite vandens. Indą sandariai uždarykite ir gerai suplakite. Po 5 min., mėginiui nusistovėjus, įmerkite vieną indikatorinio popieriaus juostelę į paviršiuje nusistovėjusį tirpalą. Ištraukite ir palyginkite juostelės spalvą su pridėta skale. Skalėje esanti spalva rodys jūsų dirvos PH.

 

Dirvožemio paėmimo laikas neturi didesnės reikšmės, bet nerekomenduojama to daryti po gausesnio lietaus, ilgalaikės sausros metu, taip pat ką tik patręšus ar pakalkinus žemę.